top of page

Beleving van jouw zwangerschap.


Beleving van jouw zwangerschap. ‘Ik hou van je’, zei de moeder tegen haar baby dat met kleine trapjes tegen haar buikwand antwoordde. Er speelde een glimlach rond haar lippen en wat ze niet kon zien, is dat het baby’tje in haar buik ook glimlachte.


Vanaf het moment dat we verwekt worden beleven we de wereld rondom ons. In de buik is dit onze moeder. Veel eerder dan je als mama kan waarnemen, zo’n zeven weken na de conceptie kan het embryo zijn hoofdje strekken en draaien. Heel vroeg oefent het baby’tje de ademhaling en vanaf 20 weken heeft het een REM-slaap en kan het dromen.

Elke baby beleeft de emoties van zijn mama. Word je ergens verdrietig van dan is baby dit ook. Ervaar je angst dan voelt baby dit ook.


Op 24 weken leren ze de stem van jouw partner kennen en veranderd hun hartslag wanneer ze een vertrouwde stem horen die hun toespreekt.


Baby’s in de buik zijn altijd bezig, ze tollen rond, rekken en strekken zich en keren steeds terug naar hun favoriete slaapplek.

Ze gaan mee op jouw ritme, alsof jullie een zijn.


Zing je veel liedjes voor ze dan herkennen ze deze na de geboorte ook.


Leef daarom vanuit vertrouwen tijdens je zwangerschap. Heb je ergens angst voor spreek dit uit en laat je omringen met positiviteit. Er zijn veel leuke manieren om meer vertrouwen te krijgen.


Zoals:

- zwangerschapsyoga

- massage

- relaxatie therapie

- ademhalingsoefeningen

- hypnobirthing

Sta bewust in je zwangerschap en laat jouw vertrouwen groeien. Jij en je baby verdienen dit beide.


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page