top of page
naamloos-50.jpg

GEBOORTE DOULA

 

 

Zwangerschap en geboorte, het zijn ingrijpende levensgebeurtenissen waarvan we pas achteraf beseffen hoe belangrijk een goede emotionele ondersteuning tijdens deze gebeurtenissen  is.

Het is niet langer controversieel wanneer ik zeg dat een zwangerschap vol vertrouwen en een minimum aan stress een goede ontwikkeling van je kindje vrijwaren. 

Zwangerschap is de belichaming van leven, vertrouwen in je lichaam en onvoorwaardelijke liefde. Kan je dit moeilijk ervaren? Of wens je mijn ondersteuning om optimaal in je kracht te staan, een natuurlijk pantser tegen angst?

Wil je weten wat er op je af kan komen en wil je de regie hebben over jouw bevalling? 

 

Dan maak ik heel graag kennis met jou en je partner.

DSCF3658.jpeg

UIT EEN GEBOORTEVERHAAL GEGREPEN

Je eerste levensadem was luid en krachtig. Je zag voor het eerst de andere kant van jouw kleine wereld, even leek het wel alsof je in de ruimte zweefde en neerkeek op wat ooit als thuis voelde. Maar al snel werd het zachte licht rondom je zichtbaar en voelde de handen die je overnamen als een weg naar huis. Je landde in je mama's armen en plots was je stil... We hoorden enkel je zoete ademhaling. 
Je mama zat niet langer op handen en knieën en met het opstaan, daalde de placenta af.
Ze nestelde zich in het bed en legde je op haar borst. Je vader hield jullie in zijn armen, tranen weerspiegelden zijn geluk. Daar zaten jullie dan met z'n drieën, de kamer vullend met oxytocine.
 

Schermafbeelding 2022-02-15 om 17.52_edited.jpg
Schermafbeelding 2022-08-05 om 11.32.40.png

DE KRACHT VAN EEN DOULA

 

Een doula is geen vroedvrouw, haar specialisatie concentreert zich op jouw welbevinden, jouw beleving(achtergrond) en de ondersteuning van jouw lichaam. Zowel op emotioneel niveau als op fysiek niveau. Bovendien geeft een doula continue ondersteuning, ze wijkt niet van jouw zijde, laat je in jouw kracht staan en zorgt ervoor dat je kan verbinden met jouw partner.

I Kinderartsen, Dr. Marshall Klaus en Dr. John Kennell ontdekten dat de ondersteuning van een doula tijdens de zwangerschap en bevallling voor een betere hechting tussen moeder en kind zorgt en de moe- der meer vertrouwen heeft in zichzelf.
I Minder medische ingrepen en complicaties.

I Minder pijn doordat je meer kan ontspannen.
I Aanzienlijk grotere kans op een spontane vaginale bevalling. I Lagere kans op een keizersnede.

I Vertouwen in jouw lichaam en minder stress.
I Voor jouw kindje is de geboorte een stressvolle gebeurtenis, hoe rustiger jij bent, hoe meer je kan ont- spannen tussen jouw golven door, hoe zachter de voor jouw kindje.

I Betere APGAR score kindje.
I Liefdevolle verbinding tussen jou en jouw partner. I Een beter postnataal herstel.

PHOTO-2022-10-12-21-33-21_edited.jpg
pakketten
bottom of page