top of page
naamloos-22.jpg

CLOSING RITUAL

 

Een sluitingsritueel sluit de periode van conceptie, zwangerschap, baring en geboorte af. Het wordt gehouden nadat de moeder is gestopt met bloeden. Dit kan meteen nadien zijn of jaren later. Soms komt de behoefte om dit hoofdstuk af te sluiten pas later of blijkt later dat er nog veel emoties of  trauma blijven hangen.

Een sluitingsritueel sluit het lichaam van de moeder en brengt het terug naar de staat van voor de zwangerschap. Het viert je vrouwelijkheid en je reis naar en tijdens het moederschap.

 

Tijdens de zwangerschap openen je lichaam en geest voor de geboorte van je baby. Je bekken gaat open, je borst opent, je wordt emotioneel veel gevoeliger en je voelt situaties en mensen beter aan. 

Na de geboorte kan het terugvinden van balans best pittig zijn en kan het zelfs zijn dat je op emotioneel vlak "open" blijft staan. 

IMG_3221.jpeg

Hoe ga ik te werk?

Een closing ritual doorloopt 3 fases.

In een eerste fase aarden we. Ik geef je een voetbad van kruiden en dode zeezout. Er wordt een thee gezet van roos geserveerd met met een stukje cake of taart. Beide hebben ze ontspannende en kalmerende effecten. Een moment om te vertellen wat je wil vieren en wat je wenst los te laten. Wie ben je vandaag en wat wil je uitdragen als vrouw en moeder? 

Tijdens de tweede fase wordt je uitgenodigd om naar binnen te keren nu je intenties gezet zijn. Doormiddel van een restoratieve massage van je lichaam met speciale aandacht voor je buik breng ik je naar een diepe ontspanning. Er wordt gewerkt met warmte en aroma's. Deze fase wordt afgerond door het pulsen van je lichaam wat inwerkt op je bindweefsel, eventuele blokkades opheft en je energie weer laat stromen.

De laatste fase spoelt alles wat reeds loskwam weg. Er is ruimte voor wat er naar boven komt. Het viert jou als vrouw en moeder.

Je buik en gezicht worden behandeld met witte klei en tijdens het inwerken van de klei krijg je een yonisteam. Je kan ook kiezen voor een voetmassage indien je geen yonisteam wenst. Een yonisteam reguleert de menstruatiecyclus en helpt bij traumaverwerking aangezien vele emoties worden opgeslagen in de baarmoeder. Tot slot wordt je ondergedompeld in een bloemenbad. Een moment om je reflecties te vertellen en alles wat je niet meer maakt tot wie je vandaag bent achter te laten in het water. We sluiten het ritueel af met diepdruk doormiddel van rebozo's die ik ritmisch aanspan en loslaat. je lichaam wordt nadien helemaal gewikkeld in de rebozo's en na een laatste ontspanning neem ik zacht alle doeken weg. Je ontwaakt als een nieuw persoon en je zindert na van dit heilzame ritueel.

Geen product

naamloos-54.jpg
bottom of page